Tillbaka
Recept

Poke bowl med lax

Glutenfri
Tips: Prova att ersätta sushiriset med mathavre.

Poke bowl med lax

Glutenfri
40 min
4 personer
40 min
4 personer

Denna poke bowl är en färgstark hawaiiansk maträtt i skål som består av sojamarinerad lax, sushiris och olika grönsaker. Överst ringlas dekorativa majonnäsränder smaksatta med sriracha.

Dryckesförslag

Riesling har blivit ett klassiskt smakpar till japanska risrätter. En halvtorr, men friskt syrlig riesling från Tyskland balanserar srirachans hetta och mildrar laxens fethet.

Tips: Prova att ersätta sushiriset med mathavre.
Ingredienser
  • 400 g regnbågslax

  • 1 msk sojasås

  • 200 g ärtor (frysta)

  • 2 morötter

  • ½ gurka

  • 100 g rädisor

  • 2 stjälkar av salladslök

Sushiris:

  • 4 dl sushiris

  • 3 dl vatten

  • 3 msk risvinäger

  • 1 msk socker

  • ½ tsk salt

Tillbehör:

  • 1 dl majonnäs

  • 1 msk sriracha sås

  • 1 msk sesamfrön

  • ½ kruka koriander

  • sojasås för servering

Tillredning
  1. Koka sushiriset enligt anvisningarna på förpackningen och smaksätt sedan med en blandning av risvinäger, socker och salt.

  2. Ta bort skinnet från laxen och tärna laxen. Krydda laxbitarna med sojasås och låt dem sedan marineras i kylen. Tina ärtorna enligt anvisningarna på förpackningen.

  3. Skala morötterna och skär dem i tunna strimlor med en potatisskalare. Dela gurkan, skrapa bort kärnorna med en sked och skär den i strimlor. Skiva rädisorna och hacka salladslöken fint.

  4. Lägg sushiris i serveringsskålar. Placera laxbitar och grönsaker ovanpå.

  5. Smaksätt majonnäsen med srirachasås och ringla över skålarna. Toppa med sesamfrön och koriander. Servera med sojasås.