Popcorn passar utmärkt både som söta och salta tilltugg.
Kolla receptet >
Ett ögonblick…
Popcorn passar utmärkt både som söta och salta tilltugg. Smaksatta popcorn lagar du enkelt på nolltid, ett uppskattat inslag på festbordet!
Om du inte provat en högklassig champagne av smaktypen Generöst & rostat tillsammans med popcorn, är det verkligen dags nu! Krämig blanc de blancs-champagne som gjorts på druvan chardonnay lyfter popcornens rostade smak. Drycken ger en fräsch känsla i munnen och gör dig redo för nästa näve popcorn.
Vill du ha ett alkoholfritt alternativ passar det klassiska smakparet till popcorn, ett glas iskall coladryck.
1 påse mikropopcorn
2 tsk tryffelolja
50 g riven parmesan
svartpeppar
Poppa popcornen enligt anvisningarna på förpackningen.
Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
Tips: Du kan också poppa popcorn i kastrull.
2 msk olja
1 dl opoppade popcorn
½ tsk salt
Du behöver en tjockbottnad kastrull med lock (3 liter). Lägg först oljan i kastrullen och sedan popcornen. Lägg locket på kastrullen, hetta upp och skaka kastrullen några gånger tills poppandet avtar. Lyft kastrullen från spisen och häll popcornen i en skål.
Recept Mika Rampa, foto Satu Nyström, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström