Tillbaka
Recept

Proseccodruvor

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri

Proseccodruvor

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
1 hrs 30 min
4 personer
1 hrs 30 min
4 personer

Marinerade, frysta proseccodruvor läskar härligt en varm sommardag.

Dryckesförslag

Servera samma prosecco som du har använt i receptet till de svalkande druvorna.

Ingredienser
  • 500 g gröna vindruvor (kärnfria)

  • 1/2 flaska (375 ml) prosecco

  • 1 dl socker

Tillredning
  1. Tvätta och torka druvorna. Lägg druvorna i en stor skål och häll proseccon över dem. Täck skålen med lock och ställ den i kylskåp i 1–2 timmar. Du kan också låta druvorna marineras över natten.

  2. Låt druvorna rinna av i ett durkslag och klappa dem torra. Häll druvorna i en ugnsform eller låg skål som tål frysning. Strö över sockret och rör om druvorna så att de är helt täckta av socker.

  3. Täck formen och ställ den i frysen i cirka 1–2 timmar före servering.

Tips: Djupfrysta prosecco-druvor läskar härligt en varm dag, men de smakar lika gott också utan att frysas. Proseccon som använts till marineringen är inte längre lämplig att drickas, men kan användas i matlagningen. Vinet kan kokas med socker till sirap, eller så kan du koka exempelvis päron i vinet.

Recept Mika Rampa, foto Antti Raatikainen, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström