
Proseccogelé med hallon
Den lättlagade och eleganta desserten kan tillredas dagen före och förvaras i kylskåp i väntan på gästerna.
Ett ögonblick…
Den lättlagade och eleganta desserten kan tillredas dagen före och förvaras i kylskåp i väntan på gästerna.
4 gelatinblad
1 dl socker
4 dl prosecco eller mousserande vin
300 g hallon
Till serveringen: vispgrädde eller vispad vaniljsås
Låt gelatinbladen ligga i blöt i rikligt med kallt vatten i cirka fem minuter.
Mät upp 1 dl socker och 1 dl prosecco i en kastrull. Rör om tills sockret smälter och blandningen hettas upp.
Krama vattnet ur gelatinbladen. Lös upp dem i socker- proseccoblandningen. Rör ner resten av proseccon.
Häll en liten mängd vinblandning i serveringskärlen och ställ dem i kylen för att stelna (ca 15 min).
Ta kärlen ur kylen och strö rikligt med hallon över gelén. Häll över resten av vinblandningen. Låt stelna i kylen i minst 6 timmar. Servera resten av hallonen och vispgrädden till gelén.