Tillbaka
Recept

Pulled pannkaka

Vegetarisk

Pulled pannkaka

Vegetarisk

Pulled pannkaka gör du enkelt och snabbt i stekpanna. Servera gärna pannkakan med hemkokt sylt och vispad grädde.

Dryckesförslag

Söt och delikat blommig moscato d’asti smakar ljuvligt till den saftiga pannkakan. Det mousserande vinet lättar upp även de tyngsta desserterna utan att förlora sin egen karaktär. Kyl vinet väl och servera det i skumpaglas. Filterkaffe av hög kvalitet fungerar också alltid fint till pannkaka.

Ingredienser
  • 300 g risgrynsgröt

  • 2 ägg

  • 1 dl lättmjölk

  • 1 dl vetemjöl1 msk socker

  • 1 tsk kardemumma

  • 1/4 tsk salt

  • 1 + 1 msk smör till stekning

Sylt:

  • 250 g bär (t.ex. blåbär och hallon)

  • 2 msk vatten1 dl syltsocker

Till servering:

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 tsk florsocker

 

Tillredning
  1. Blanda risgrynsgröt, ägg och mjölk i en skål. Tillsätt vetemjölet och vispa till en jämn smet. Smaksätt med socker, kardemumma och salt. Låt smeten svälla i cirka 30 minuter innan stekning.
  2. Gör sylten. Mät upp bär och vatten i en kastrull. Värm tills vattnet börjar ånga. Tillsätt syltsocker och låt koka 10–15 minuter. Rör om då och då. Låt sylten svalna till rumstemperatur och ställ den i kylskåp.
  3. Smält smöret i en stekpanna (ø 26–28) och tillsätt smeten. Grädda pannkakan på låg värme tills den har stelnat nästan helt.