Tillbaka
Recept

Krispiga rischips med vild fisk

Glutenfri
Laktosfri

Krispiga rischips med vild fisk

Glutenfri
Laktosfri
30 min
16 personer
30 min
16 personer

Rispapper + chips = rischips! Gör roliga och krispiga rispapperschips med en fyllning av inhemsk fisk.

Dryckesförslag

Medeltorr japansk sake gjord av ris passar till vild fisk smaksatt med umamisk misopasta. Servera saken kyld i små keramik­koppar eller i små glas.

Ingredienser
  • 2 rispapper

  • rypsolja till stekning

 

Fyllning:

  • 1 burk (160/120 g) konserverad vildfångad fisk

  • 3/4 dl majonnäs

  • 2 tsk ljus misopasta

  • 1 tsk risvinäger

  • 1 morot

  • 1/3 gurka

  • 1/2 röd chili

  • 1/2 kruka koriander

  • 1 tsk kryddblandning av wasabi och sesamfrön

Tillredning
  1. Gör först fyllningen. Låt fiskkonserven rinna av i ett durkslag och pressa ut över­flödig vätska. Blanda majonnäs, misopasta och risvinäger i en skål. Tillsätt fisken och rör om.

  2. Skala moroten. Dela och kärna ur chilin. Skär alla grönsaker i små tärningar.

  3. Gör rischipsen. Klipp ris­pappren i 8 delar. Häll ett tunt lager olja i en panna och värm den till 190–200 grader. Lägg en rispappersbit i taget i oljan, använd en tång. När oljan är tillräckligt het blir rispappret genast vitt och krispigt. Lyft upp ris­chipsen och låt dem rinna av på ett hushållspapper.

  4. Fyll rischipsen med fiskröra och grönsaker, toppa med koriander och krydd­blandningen av wasabi och sesamfrön. Servera genast.

Recept Mika Rampa, foto Timo Pyykkö, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström