Blanda till en tjusig rosésangria i kanna, så är det enkelt att sedan hälla upp den i serveringsglas. Du kan också placera dekorationer och is direkt i glasen.
Se recept >
Ett ögonblick…
Sangrian på rödvin får smak av citruslikör och fräscha aromer av citrusfrukter. Spansk sangria är en utmärkt båldryck, som lämpar sig till fester både sommar- och vintertid.
1 flaska (0,75 l) rödvin
6–8 dl lemonad med citronsmak
2,5 dl citruslikör
4 dl färskpressad apelsinsaft
3–4 skivade (ekologiskt odlad) apelsiner
2 skivade (ekologiskt odlad) citroner
isiga röda bär
is
några kvistar färsk basilika eller mynta
Slå i vinet i en serveringsskål eller tillbringare. Tillsätt lemonad och citruslikör. Kläm saft ur apelsiner. Tvätta och skiva i citrusfrukterna. Rör om och ställ i kylskåpet och låt dra smaki minst en timme.
Tillsätt bär, is och färska örter strax före serveringen.
Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen