Tillbaka
Recept

Rödvinsbaserad sangria

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan

Rödvinsbaserad sangria

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan
10 min
4 personer
10 min
4 personer

Sangrian på rödvin får smak av citruslikör och fräscha aromer av citrusfrukter. Spansk sangria är en utmärkt båldryck, som lämpar sig till fester både sommar- och vintertid.

Ingredienser
  • 1 flaska (0,75 l) rödvin

  • 6–8 dl lemonad med citronsmak

  • 2,5 dl citruslikör

  • 4 dl färskpressad apelsinsaft

  • 3–4 skivade (ekologiskt odlad) apelsiner

  • 2 skivade (ekologiskt odlad) citroner

  • isiga röda bär

  • is

  • några kvistar färsk basilika eller mynta

Tillredning
  1. Slå i vinet i en serveringsskål eller tillbringare. Tillsätt lemonad och citruslikör. Kläm saft ur apelsiner. Tvätta och skiva i citrusfrukterna. Rör om och ställ i kylskåpet och låt dra smaki minst en timme.

  2. Tillsätt bär, is och färska örter strax före serveringen.

Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen