
Rostade rotfrukter
Rostade rotfrukter som sådana eller som tillbehör till fisk och kött bjuder på läckra smaker i höstmörkret.
Ett ögonblick…
Rostade rotfrukter som sådana eller som tillbehör till fisk och kött bjuder på läckra smaker i höstmörkret.
3 stora rödbetor
2–3 palsternackor
5–6 oskalade vitlöksklyftor
1 batat
0,5 dl olivolja
saften från en halv citron
färsk timjan
salt, peppar
cayennepeppar
getfärskost
Skala och tärna rödbetorna och palsternackorna i 2–3 cm stora bitar. Lösgör vitlöksklyftorna, men skala dem inte. Slå rödbetan, palsternackan och vitlöken i en stor ugnsform (blanda dem inte om du vill hålla färgerna i sär). Lämna utrymme för bataten som tillförs senare.
Slå olja och citronsaft på ingredienserna. Smaksätt med salt, peppar, cayennepeppar och timjan. Ställ in formen i ugnen (+200 °C).
Skala och skär bataten i lika stora bitar som de övriga ingredienserna. Krydda så som ovan. Lägg bataten i ugnsformen cirka 20 minuter senare än de övriga ingredienserna.
Grädda ytterligare 20 minuter eller tills alla ingredienser är färdiga.
Garnera med getfärskost och servera rätten med svamptimbal.