-
Koka potatisen i saltat vatten, ungefär i 10 minuter. Potatisarna får vara hårda i mitten.
-
Skär potatisarna i klyftor och lägg dem i en skål. Tillsätt olja, salt och peppar och grilla dem.
-
Lägg också tomatklasen på grillen.
-
Skär bort den hårda delen av sparrisens ända och skala sparrisen lätt om du vill. Stek sparrisen snabbt.
-
Grilla råkorven enligt anvisningar på förpackningen. Skär sedan korven i rejäla bitar.
-
Blanda ihop alla ingredienser i dressingen.
-
Arrangera salladen på ett fat. Börja med grillad potatis, körsbärstomater och sparris. Lägg sedan till rucola och ringla dressing över salladen. Fortsätt med grillad råkorv och dekorera slutligen portionen med timjan.
Tips: Du kan också tillreda ingredienserna till salladen i ugn. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och värm ugnen till 225 grader. Grädda potatisen i ugn i cirka 15–20 minuter. Lägg sedan körsbärstomater och sparris på samma plåt. Fortsätt grädda i ytterligare 10 minuter. Stek råkorven i stekpanna enligt anvisningarna på förpackningen.
Dryckesförslag
Tyskt öl är ett klassiskt smakpar till korv- och potatissallad. Gillar du maltiga smaker kan du välja en mörk Dunkel-lager. Om du föredrar friska smaker kan ett glas ofiltrerad Hefe-veteöl vara ett bättre val.
Det finns alkoholfria alternativ både till mörk öl och veteöl.
Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström