En matig sommarsallad lagar du enkelt av nektariner och getost. Cashewnötter gör salladen krispig och ger härligt tuggmotstånd.
Se recept >
Ett ögonblick…
Rödbetan älskar getost. Njut av rödbets- och getostsalladen som sådan eller servera den med finländsk carpaccio eller polkabetscarpaccio.
4 saltrostade rödbetor
4 dl skottmix
100 g inhemsk getost
4 msk torkade tranbär eller lingon
1 dl rostade mandlar eller valnötter
4 mellanstora rödbetor
3 msk olivolja
1 msk äppelvinäger
1 tsk flytande honung
flingsalt
svartpeppar mald i pepparkvarn
Börja med rödbetorna: Tvätta rödbetorna noga med en rotfruktsborste. Akta så att inte skalet går sönder. Lämna kvar rotdelen. Slå havssalt i en ugnsform och stick rödbetorna i saltet med rotdelen uppåt. Stek i 1,5-2 timmar i 200 celsiusgrader. Tiden varierar med storleken på rödbetorna.
Blanda ingredienserna i en skål.
Skala och tärna de rostade rödbetorna. Rör ner dem i dressingen.
Slå salladen på carpaccion och garnera med skott, getost, tranbär och nötter.
Tips: Du kan saltrostade rödbetor i stället för ugnspotatis.
Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen