Läcker och mager flankstek av nötkött är den inbitna grillarens favorit, även i en sallad.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Shanghai-tacos förvandlades till en sallad, vars hemlighet ligger i knaprigt grillad halloumi, chilikryddade tunnbrödsbitar, såser och fräscha grönsaker.
Shandy är en klassisk ölbaserad dryck med en liten kick av ingefära som fräschar upp de asiatiska smakerna. Häll upp hälften ljust lageröl och hälften ginger ale i ett glas. Tillsätt is och dekorera med en limeskiva. Shandyn blir enkelt alkoholfri om du använder alkoholfri lager.
2 paket (200 g) halloumiost
4 tunnbröd (t.ex. havretunnbröd)
2 msk rypsolja
1 msk chilisås
1 kruka bladsallad
1 gurka
1/2 paket alfalfa- och rödklövergroddar
1/2 kruka koriander
1 chili
1 limefrukt
Honungsmajonnäs:
1 dl majonnäs
1 msk honung
Hoisindressing:
1 dl hoisinsås
1 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
Gör båda såserna genom att blanda ihop ingredienserna.
Skiva halloumiosten i 1 cm tjocka bitar. Grilla dem så att de får en vacker yta.
Blanda olja och chilisås, pensla på brödens båda sidor. Grilla dem på låg värme tills ytan är krispig. Skär i trianglar.
Dela gurkan på längden och kärna ur den med en sked. Skiva gurkan och chilin.
Bred ut sköljda och rivna salladsblad och gurkskivor på ett serveringsfat. Tillsätt tunnbrödstrianglar och halloumi.
Toppa med groddar, koriander och chili. Ringla såserna över. Servera med limeskivor.
Recept Mika Rampa, foto Antti Raatikainen, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström