Sangrian på rödvin får smak av citruslikör och fräscha aromer av citrusfrukter. Spansk sangria är en utmärkt båldryck, som lämpar sig till fester både sommar- och vintertid.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Blanda till en tjusig rosésangria i kanna, så är det enkelt att sedan hälla upp den i serveringsglas. Du kan också placera dekorationer och is direkt i glasen. På försommaren passar det utmärkt att dekorera din sangria med rabarber.
saft av 1 citron
1/2 dl finsocker
3 1/2 dl torrt rosévin
3 1/2 dl lemonad (eller citronläskedryck)
is
För dekoration
1 (ekologisk) citron i skivor
jordgubbar
basilika
Börja med att göra citron- och sockerbuljongen: Blanda citronsaften med sockret och ställ gärna blandningen i kylskåpet en stund. Om du så önskar kan du också skära citronskal och lägga med i blandningen som sedan får stå i kylskåpet över natten. Ta då bort skalen innan användning.
Häll drycken i en liters serveringskanna. Tillsätt välkylt rosévin och lemonad. Rör om.
Fyll kannan med is och tillsätt dekorationerna.
Tips: Du kan öka eller minska mängden ingredienser beroende på kannans storlek.
Recept Santeri Saarinen, Alko, foto Johanna Myllymäki