Tillbaka
Recept

Somrig rosésangria

Laktosfri
Vegan

Somrig rosésangria

Laktosfri
Vegan
6 personer
6 personer

Blanda till en tjusig rosésangria i kanna, så är det enkelt att sedan hälla upp den i serveringsglas. Du kan också placera dekorationer och is direkt i glasen. På försommaren passar det utmärkt att dekorera din sangria med rabarber.

Ingredienser
  • saft av 1 citron

  • 1/2 dl finsocker

  • 3 1/2 dl torrt rosévin

  • 3 1/2 dl lemonad (eller citronläskedryck)

  • is


För dekoration

  • 1 (ekologisk) citron i skivor

  • jordgubbar

  • basilika

Tillredning
  1. Börja med att göra citron- och sockerbuljongen: Blanda citronsaften med sockret och ställ gärna blandningen i kylskåpet en stund. Om du så önskar kan du också skära citronskal och lägga med i blandningen som sedan får stå i kylskåpet över natten. Ta då bort skalen innan användning.

  2. Häll drycken i en liters serveringskanna. Tillsätt välkylt rosévin och lemonad. Rör om.

  3. Fyll kannan med is och tillsätt dekorationerna.

Tips: Du kan öka eller minska mängden ingredienser beroende på kannans storlek.

Recept Santeri Saarinen, Alko, foto Johanna Myllymäki