Fisktacos är en texmex-läckerhet som härstammar från södra Kalifornien. Nu är det dags att skapa en finländsk version av denna specialitet: abborrtacos!
Se recept >
Ett ögonblick…
Sommaren enklaste och godaste portion lagar du utan konstigheter, genom att steka abborre i smör. Njut av de stekta abborrfiléerna tillsammans med nypotatis och gräddfilssås. Läckert!
600 g abborrfiléer
2–3 msk smör
1 tsk salt svartpeppar
(rivet citronskal)
Enkel gräddfilssås
200 g gräddfil
1 dl finhackad dill
1 msk citronskal
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk socker
Laga såsen först. Finhacka dillen och riv citronskalet. Blanda alla såsingredienser och ställ i kylskåpet för att få smak.
Torka abborrfiléerna med hushållspapper eller en duk. Ta om du så önskar bort benen som finns i mitten av filéerna genom att klippa bort en rektangulär bit i ryggradens riktning. Strö salt på filéerna.
Stek abborrfiléerna i smör på båda sidorna i några minuter. Mal över svartpeppar och rivet citronskal om du så önskar.
Servera kokt nypotatis med abborrfiléerna och gräddfilssåsen.
Recept Mika Rampa, foto Johanna Myllymäki, dryckesförslag Anri Lindström och Taina Vilkuna, Alko