Tillbaka
Recept

Stekta lammkotletter

Glutenfri

Stekta lammkotletter

Glutenfri
20 min
4 personer
20 min
4 personer
Lammkotletter är en snabb och välsmakande huvudrätt.
Dryckesförslag
Välj ett nyansrikt och utvecklat rödvin från Rioja i Spanien eller Toscana i Italien. En vän av bubblor kan välja roséchampagne eller ett rikt mousserande rosévin med nyanser av rostat kaffe tillverkat enligt den traditionella metoden. En fyllig Brown Ale passar också bra till lamm.
Ingredienser

• 12-16 lammkotletter

• smör eller olja

• salt

• svartpeppar

• rosmarin

• (citronsaft)

Anvisningar
  1. Räkna med 3–4 kotletter per person. Hetta upp fettet i pannan. Stek kotletterna på vardera sidan ett par minuter tills ytan är vackert brun. Strö över lite salt, peppar och krossad rosmarin.

  1. Lammkotletterna får vara rosenröda inuti, eftersom de då är saftigare. Du kan pressa lite citronsaft på kotletterna.