
Tapenade
10 min
4 personer
Tapenade eller olivpasta är en kryddblandning i provencalsk stil som kröner till exempel den grillade laxen och kryddar grytor och soppor. Du kan gärna använda överbliven pasta som pålägg.
Ett ögonblick…
Tapenade eller olivpasta är en kryddblandning i provencalsk stil som kröner till exempel den grillade laxen och kryddar grytor och soppor. Du kan gärna använda överbliven pasta som pålägg.
1 vitlöksklyfta
150 g oliver
1 msk liten kapris
2 sardellfiléer
3 dl finfördelade färska örter (bladpersilja, basilika, mynta)
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk socker
olivolja
Skala vitlöken. Slå alla ingredienser i en mixer och mixa dem till en homogen pasta. Tillsätt olja vid behov. Servera till sallat.
Text Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Taina Vilkuna