Tillbaka
Recept

Tapenade

Glutenfri
Laktosfri

Tapenade

Glutenfri
Laktosfri
10 min
4 personer
10 min
4 personer

Tapenade eller olivpasta är en kryddblandning i provencalsk stil som kröner till exempel den grillade laxen och kryddar grytor och soppor. Du kan gärna använda överbliven pasta som pålägg.

Ingredienser
  • 1 vitlöksklyfta

  • 150 g oliver

  • 1 msk liten kapris

  • 2 sardellfiléer 

  • 3 dl finfördelade färska örter (bladpersilja, basilika, mynta)

  • 1 tsk dijonsenap 

  • 1/2 tsk socker 

  • olivolja

Tillredning
  1. Skala vitlöken. Slå alla ingredienser i en mixer och mixa dem till en homogen pasta. Tillsätt olja vid behov. Servera till sallat.  

Text Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Taina Vilkuna