Tillbaka
Recept

Tarteletter med rödlök och brieost från Champagne

Vegetarisk

Tarteletter med rödlök och brieost från Champagne

Vegetarisk
40 min
8 personer
40 min
8 personer

Minitarteletterna med rödlök och brieost är lätta att laga av färdig pajdeg. Om du saknar pajformar kan du använda vilka ugnsfasta formar som helst.

Dryckesförslag

Servera en skummande dryck till de sötsalta tarteletterna. Varför inte skänka i en frisk och fruktig champagne eller en bärig roséchampagne?

Ingredienser
  • 1 paket (400 g) fryst pajdeg 

  • 1 ägg 

Fyllning: 
  • 1 dl crème fraîche 

  • 250 g brie- eller getost

  • 1 sats rödlöksconfit

  • 1 dl riven parmesan

  • några timjankvistar

Till garneringen:
  • krossade valnötter
Tillredning
  1. Låt degen tina nästan helt. Kavla ut den på mjölat underlag. Skär ut bitar som är något större än pajformarna. Placera degbitarna i formarna och täck dem med bakplåtspapper. Använd torkade ärter som tyngd ovanpå bakplåtspapperet.

  2. Förgrädda bottnarna ca 10 minuter i ugn (+ 175 °C).

  3. Avlägsna bakplåtspapperet. Bred ut crème fraîche över degen. Pensla degkanterna med ägg. Fyll bottnarna med skivad brie- eller getost, rödlöksconfit, parmesan och timjan. 

  4. Grädda ytterligare ca 10 minuter eller tills osten har smultit och tarteletterna är färdiga. Garnera med valnötter.

Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Anri Lindström/Alko