Tillbaka
Recept

Tunnbrödsrullar med rökt renkött

Du kan förbereda rullarna dagen innan, linda dem i plastfolie och ställ dem i kylen. Skär dem i portionsbitar innan servering.

Tunnbrödsrullar med rökt renkött

20 min
24 personer
20 min
24 personer

Rullar med fyllning av renkött, grönsaker och krispig sallad är en enkel och festlig aptitretare som passar både som förrätt och på buffébordet.

Dryckesförslag

Har du redan smakat prosecco som rosé? Roséprosecco är fruktiga och bäriga mousserande viner från regionen Veneto i Italien. De passar utmärkt ihop med salta snacks som dessa fyllda tunnbrödsrullar med renkött!

Du kan förbereda rullarna dagen innan, linda dem i plastfolie och ställ dem i kylen. Skär dem i portionsbitar innan servering.
Ingredienser
  • ½ gul paprika

  • ½ gurka

  • 1 dl finskuren gräslök

  • 100 g kallrökt renkött i skivor

  • ½ kruka isbergssallad

  • 1 förpackning (200 g) färskost med örter eller pepparrot

  • ½ dl majonnäs

  • 1 msk citronsaft

  • ½ tsk svartpeppar

  • 4 tunnbröd

Tillredning
  1. Halvera paprikan och ta bort frön och hinnor. Skölj gurkan. Skär paprikan och gurkan i små tärningar. Finhacka gräslöken. Skär renköttet i små bitar.

  2. Blanda färskost och majonnäs i en skål. Tillsätt tärningarna av paprika och gurka samt bitarna av renkött och den hackade gräslöken. Krydda med svartpeppar och citronsaft och blanda sedan fyllningens ingredienser. Skölj och torka salladsbladen, skär eller riv dem i mindre bitar.

  3. Bred ut fyllningen och salladen jämnt över tunnbröden. Rulla ihop tunnbröden från långsidan till tighta rullar. Skär rullarna i sex delar. Fäst eventuellt rullarna med cocktailpinnar.