Tillbaka
Recept

Ugnsomelett med kallrökt lax

Glutenfri

Ugnsomelett med kallrökt lax

Glutenfri
40 min
4 personer
40 min
4 personer
En ugnsomelett är enkel att laga och den passar perfekt till brunchen. Prova kallrökt lax och körsbärstomater som fyllning!
Dryckesförslag

spanska roséviner kompletteras den läckra bäriga smakvärlden av en frisk syrlighet. Bubbelvänner kan gärna ta en titt på en Cava rosé med rostad smak. Det finns alkoholfria alternativ till båda dryckerna.

Ingredienser
  • 8 ägg 

  • 2 dl matgrädde 

  • ½ tsk salt 

  • ½ tsk svartpeppar 

  • 150 g kallrökt lax 

  • 100 g riven ost 

  • 100 g körsbärstomater 

  • Olja för smörjning av ugnsformen 

  • Dill 

Tillredning
  1. Kläck äggen i en skål och vispa sönder innehållet. Tillsätt matgrädde. Krydda blandningen med salt och svartpeppar. 

  2. Smörj en ugnsform (20 x 20 cm) eller fyra mindre ugnsfasta portionsformar. 

  3. Lägg kallrökt lax, riven ost och halverade körsbärstomater i den smorda ugnsformen. Häll över ägg- och gräddblandningen. 

  4. Värm ugnen till 200 grader och grädda ugnsomeletten i ungefär 30 minuter. Strö gärna över lite finhackad dill innan servering.