Ett pocherat ägg uppiffar avokadobrödet, men smakar gott som sådant till exempel på brunchen.
Kolla receptet >
Ett ögonblick…
I spanska roséviner kompletteras den läckra bäriga smakvärlden av en frisk syrlighet. Bubbelvänner kan gärna ta en titt på en Cava rosé med rostad smak. Det finns alkoholfria alternativ till båda dryckerna.
8 ägg
2 dl matgrädde
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
150 g kallrökt lax
100 g riven ost
100 g körsbärstomater
Olja för smörjning av ugnsformen
Dill
Kläck äggen i en skål och vispa sönder innehållet. Tillsätt matgrädde. Krydda blandningen med salt och svartpeppar.
Smörj en ugnsform (20 x 20 cm) eller fyra mindre ugnsfasta portionsformar.
Lägg kallrökt lax, riven ost och halverade körsbärstomater i den smorda ugnsformen. Häll över ägg- och gräddblandningen.
Värm ugnen till 200 grader och grädda ugnsomeletten i ungefär 30 minuter. Strö gärna över lite finhackad dill innan servering.