
Varm fransk potatissallad
60 min
4 personer
Servera potatissalladen med senap, örter och vitt vin på franskt vis. Gott och läckert!
Ett ögonblick…
Servera potatissalladen med senap, örter och vitt vin på franskt vis. Gott och läckert!
1 kg potatis av god kvalitet
2 salladslökar
1 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
0,75 dl vitt vin
1 msk dijonsenap
4 msk finfördelad bladpersilja
flingsalt, svartpeppar mald i pepparkvarn
Rengör potatisen och koka den mjuk i salt vatten.
Hacka salladslöken. Skala och hacka schalotten- och vitlöken och bryn dem i olja cirka en minut under omrörning. Flytta bort stekpannan från spisen och slå i salladslöken, vinet och bladpersiljan.
Klyv eller skiva den varma potatisen och rör ner lökblandningen. Smaka av med salt och peppar.