Tillbaka
Recept

Vegansk kaviar eller tångkaviarröra

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan

Vegansk kaviar eller tångkaviarröra

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan
20 min
4 personer
20 min
4 personer

Inga blinier utan kaviar. Tångkaviar och vegetarisk smetana är festmat och utmärkt tilltugg till veganska blinier.

Dryckesförslag

Den gräddiga pastan suktar efter en frisk syrlighet. Nyanserad eller strukturerad champagne eller crémant rimmar utmärkt med den här smakvärlden. Det mousserande vinet leker glatt med tångkaviarkulorna och en festlig smakupplevelse är garanterad! Till den här veganska kaviaren kan ölvännen med fördel servera frisk iskall lager.

Ingredienser
  • 0,5 dl vegansk majonnäs 

  • 0,5 dl crème fraîche av havre

  • 170 g svart tångkaviar

  • 1 liten rödlök

  • 3 msk finhackad färsk dill

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

Tillredning
  1. Blanda majonnäs och havre crème fraîche till en röra som liknar smetana. 

  2. Tillsätt tångkaviar, finhackad lök och dill. 

  3. Smaksätt med svartpeppar och servera omgående.

Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen, dryckesförslag Anri Lindström / Alko