Blinier tack, men veganska! Följ de här recepten och stek frasiga veganska blinier och laga läckra vegetariska röror därtill.
Se menyn >
Ett ögonblick…
Inga blinier utan kaviar. Tångkaviar och vegetarisk smetana är festmat och utmärkt tilltugg till veganska blinier.
Den gräddiga pastan suktar efter en frisk syrlighet. Nyanserad eller strukturerad champagne eller crémant rimmar utmärkt med den här smakvärlden. Det mousserande vinet leker glatt med tångkaviarkulorna och en festlig smakupplevelse är garanterad! Till den här veganska kaviaren kan ölvännen med fördel servera frisk iskall lager.
0,5 dl vegansk majonnäs
0,5 dl crème fraîche av havre
170 g svart tångkaviar
1 liten rödlök
3 msk finhackad färsk dill
svartpeppar mald i pepparkvarn
Blanda majonnäs och havre crème fraîche till en röra som liknar smetana.
Tillsätt tångkaviar, finhackad lök och dill.
Smaksätt med svartpeppar och servera omgående.
Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen, dryckesförslag Anri Lindström / Alko