Blinier tack, men veganska! Följ de här recepten och stek frasiga veganska blinier och laga läckra vegetariska röror därtill.
Se menyn >
Ett ögonblick…
Hemligheten bakom den perfekta vinterdelikatessen är öl. De mjuka, veganska blinierna blir porösa tack vare öl eller vichy som tillsätts precis före stekningen.
4 dl havredryck (havremjölk)
20 g jäst
1 tsk agavesirap
1 tsk salt
3 1/2 dl bovetemjöl
1 dl vegansk öl eller vichyvatten
1 1/2 dl sojajoghurt
1/2 dl majsstärkelse eller potatismjöl
flytande vegetabilskt margarin till stekningen
Värm havredrycken (havremjölken) tills den är fingervarm. Lös upp jästen i vätskan, tillsätt agavesirap, salt och 2 dl bovetemjöl. Låt smeten svälla under duk över natten i rumstemperatur.
Rör ner i smeten: öl eller vichy, rumstempererad sojajoghurt och majsstärkelse samt resten av bovetemjölet. Låt smeten dra i 15 minuter.
Hetta upp pannan på spisen och stek blinierna vackert bruna på bägge sidorna.