Tillbaka
Recept

Vitchokladmousse för champagnevänner

Vegetarisk

Vitchokladmousse för champagnevänner

Vegetarisk
60+ min
4 personer
60+ min
4 personer

När du lagar vitchokladmousse med champagne ska du naturligtvis använda den champagne eller det mousserande vin som du gillar allra bäst. Denna härligt mjuka mousse kan du också laga på rosébubbel.

Dryckesförslag

Visste du att champagne­bubblornas munkänsla kallas mousse? Servera choklad­delikatessen med ett glas av samma champagne som används i receptet.

Ingredienser
  • 1 dl champagne

  • 2 dl vispgrädde

  • 100 g vitchoklad

  • För dekoration:

  • ätbara blommor

  • hackad vitchoklad

Tillredning
  1. Mät upp champagnen i en kastrull och koka ihop tills ungefär 1 matsked återstår. Låt svalna.

  2. Vispa grädden till skum med en elvisp. Grädden får vara lite lös.

  3. Smält vitchokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn i 15 sekunder åt gången. Rör om emellanåt. Låt vitchokladen svalna till rumstemperatur och rör sedan ner vitchokladen i den vispade grädden. Blanda omedelbart tills blandningen är slät och tillsätt sedan den ihopkokta champagnen.

  4. Fördela vitchokladmoussen i portionsglas. Låt dem stå övertäckta och samla smak i kylskåp i en timme. Garnera med ätbara blommor och hackad choklad. Servera!


Recept: Mika Rampa foto: Johanna Myllymäki