Sangrians enkla men smakrika höstliga kusin tillreder du enkelt genom att blanda vermouth citronsoda och mineralvatten i rödvin.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Fräsch vitvinssangria lämpar sig utmärkt som dryck till vårens och sommarens fester. I det här receptet får den ljusa sangrian smak av citrusfrukter och kanel.
0,75 l vitvin
2 lime
1 blodgrape
1 apelsin
1,5–3 dl sockerlag eller socker enligt önskad sötma
4 dl tonic-vatten eller citronlemonad
4 kanelstänger
is
Slå avkylt vitt vin och kanelstängerna i en kanna eller bålskål.
Tvätta citrusfrukterna och skär dem i skivor. Tillsätt skivorna i kannan.
Slå i tonic eller citronlemonad.
Tillsätt sötma och avsluta med is.
Tips! Dekorera gärna med frukter, mynta eller färska björklöv.
Recept och foto Santeri Saarinen