En hallonsorbetmimosa är sommarens läckraste, fräschaste och mest smakfyllda drink! Garnera med färska bär och myntablad.
Se recept >
Ett ögonblick…
Denna klassiska drink med whisky kännetecknas av sitt fluffiga skum på ytan och det röda cocktailkörsbäret. I det här receptet har cocktailkörsbäret ersatts av ett dekorativt apelsinskal. Du kan skaka drinken i en shaker eller i en glasburk med lock.
Whiskey sour är en klassiker bland whiskey- och bourbondrinkar. Whiskey sour görs vanligtvis av bourbon vilken är en whiskeytyp gjord på minst 51 procent majs.
4 cl whisky
3 cl citronsaft
1 cl sockersirap
2 cl äggvita
is
För dekoration:
apelsinskal
Mät upp whisky, citronsaft, sockersirap och äggvita i en shaker.
Tillsätt is och skaka kraftigt i 30–60 sekunder. Sila över i ett glas med is.
Tillsätt mer is och dekorera med apelsinskal.
Tips: Lägg även till en nypa salt i shakern för att framhäva smakerna.