Tillbaka
Recept

Whisky Sour

Whisky Sour

10 min
1 personer
10 min
1 personer

Denna klassiska drink med whisky kännetecknas av sitt fluffiga skum på ytan och det röda cocktailkörsbäret. I det här receptet har cocktailkörsbäret ersatts av ett dekorativt apelsinskal. Du kan skaka drinken i en shaker eller i en glasburk med lock.

Dryckesförslag

Whiskey sour är en klassiker bland whiskey- och bourbondrinkar. Whiskey sour görs vanligtvis av bourbon vilken är en whiskeytyp gjord på minst 51 procent majs.

Ingredienser
  • 4 cl whisky

  • 3 cl citronsaft

  • 1 cl sockersirap

  • 2 cl äggvita

  • is

För dekoration:

  • apelsinskal

 

Tillredning
  1. Mät upp whisky, citronsaft, sockersirap och äggvita i en shaker.

  2. Tillsätt is och skaka kraftigt i 30–60 sekunder. Sila över i ett glas med is.

  3. Tillsätt mer is och dekorera med apelsinskal.

Tips: Lägg även till en nypa salt i shakern för att framhäva smakerna.