Du kan göra krispiga pommes av zucchini genom att skära zucchinin i stavar och smaksätta bitarna med tryffelolja och parmesan.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Zucchini kan beskrivas som grönsakernas kameleont. Du kan använda den på flera sätt och enkelt trolla fram en rad olika läckerheter, till exempel zucchinibiffar. Med halloumiost blir biffarna extra mättande.
Till zucchini-halloumibiffar passar ett vitt vin från smaktypen Nyanserat & strukturerat av druvan Grüner Veltliner. Viner av denna druva kännetecknas av en fyllig känsla i munnen och en nyans av grön- peppar i eftersmaken. Det österrikiska vinet grüner veltliner är också perfekt till vegetariska rätter.
2 (500 g) små zucchinier
1 förp. (200 g) halloumiost
2 ägg
2 tsk riven ingefära
1/2 chili
olja till stekning
Dressing:
2 msk soja
2 msk socker
1/2 chili
Riv zucchinin, pressa ur överflödig vätska och lägg i en skål. Riv halloumin. Blanda alla ingredienser.
Hetta upp olja i en stekpanna. Ta klickar av blandningen med en sked och pressa dem till plättar. Grädda i cirka 3–4 minuter på medelvärme, på båda sidor. Stek genast så att blandningen inte blir för vattnig.
Gör dressingen genom att blanda soja och socker. Tillsätt finhackad chili.
Recept Mika Rampa, foto Satu Nyström, dryckesförslag Anri Lindström och Taina Vilkuna, Alko