Ett ögonblick…
Sinikka Sokka charmar sina matgäster med en risotto gjord på flodkräftor. Hemligheten bakom denna sammetslena risotto stavas grädde.
Den bästa risotton har en lös, grötaktig stuktur. Observera att risotto stelnar efter tillsatsen av ost och då den kallnar.
Stensoppsrisotto hör till författaren Outi Pakkanens favoriträtter. Hemligheten med en lyckad risotto ligger i ordningsföljden vin och buljong.
Kombinera djärvt röd, fyllig amarone och svamprisotto.
Italienska klassikern citronrisotto är en gomsmekande läckerhet med spännande smaknyanser.
En risotto i skördetid svänger man ihop av rödbeta. Den härliga knölen får sällskap av den anisaktiga dillen. De passar som hand i handske.
Vårens läckraste maträtt är naturligtvis sparrisrisotto. Den mjuka, fylliga smaken framhävs av elegant sparris och citron och vitvinsvinäger ger rätten lagom syrlighet. Kom ihåg att den här rätten inte väntar på matgästerna, utan tvärtom.
Den aromatiska jordärtskockan ger risotton förfinad smak och förförisk doft. Risotton smaksätts inte med riven parmesanost utan med stark svartstämplad emmentaler.
I blomkålsrisotto, som påminner om vanlig risotto, är riset ersatt med riven blomkål. Rätten är enkel och snabb att tillreda.