Fryspunkten för alkoholdrycker

Alla drycker som innehåller alkohol fryser vid tillräckligt låg temperatur.

När du använder hushållsfrys för att kyla ned en flaska, kom ihåg att temperaturen i frysen kan vara –18... –30 grader beroende på hur frysen ställts in och hur mycket isbildning den har. Observera också att olika utrymmen i frysen har olika temperatur.

Alltså, om du har lagt två flaskor starksprit i frysen kan den ena ha blivit fryst och den andra inte. En annan orsak till detta kan vara att någondera flaskan innehåller en fast partikel eller så finns det en skråma på insidan av flaskan.

Det allra bästa sättet att kyla drycker är att placera dem i kylskåpet eller i en ishink fylld till häften med is och till hälften med vatten.

Fryspunkten för viner

Svaga viner -4... -7 grader

Starkviner -6... -16 grader

Fryspunkten för bryggeriprodukter

Öl, cider, long drink -1... -3 grader

Fryspunkten för starksprit

32% -16 grader

38% -21 grader

45% -27 grader