-
aperitif
En aperitif som serveras före måltiden väcker aptiten och skapar stämning. En bra aperitif är mild, fräsch och torr.
Ett ögonblick…
-
gris
Gris har en mildare smak än exempelvis nötkött. Därför kan också drycken som du väljer till den vara ett steg lättare.
Ett ögonblick…
-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
sallader, vegetarisk mat
Till de flesta sallader och vegetariska rätter passar det med ett torrt och ganska lätt vitt vin. Öl som trivs ihop med vegetariska rätter är likaså ljusa, fräscha och relativt lätta ölsorter.
Ett ögonblick…
-
Ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER487677
-
ALKOHOL13.0%
-
SOCKER1.0 g/l
-
SYROR5.3 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS26.17 EUR
-
PANT0.1 €
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfiter
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTChâteau de la Galinière
-
SUPPLIERHartwall
-
SORTIMENTspecialparti
-
-
Smak
Smak
Rosévinerna framställs i regel av blå druvor och de får sin färg under en jäsning med kort skalkontakt. Vissa av nya världens roséviner tillverkas genom att en aning rödvin tillsätts i vitt vin.
Rosévinernas söthetsgrad varierar från torr till söt och smaken från mineralig och örtig till kraftigt bärig. De ljusaste roséerna är blekt ljusrosa, de mörkaste transparent röda.
I vinerna kan du känna aromer av röda vinbär, jordgubbar och hallon.
Passar tillRosé är ett perfekt sällskapsvin, men passar också som matvin. Det är ett universalvin till en somrig buffé med kalla rätter, som charkuterier, sallader och skaldjur.
Servera rosévin också till en matig lantsallad, grillade kycklinglår eller bouillabaisse.
ServeringServera torra och halvtorra roséviner avkylda, vid 10–12 grader och halvsöta och söta roséer väl avkylda, vid 8–10 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på cirka tre timmar i kylskåp.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.