
-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
musslor och ostron
Det gemensamma för skaldjur är en mild, elegant smak. De lätta men nyanserade smakerna matchas bäst av lika lätta men aromatiska drycker. Undantag utgör bastant stout och porter, som är klassiska drycker till ostron.
Ett ögonblick…
-
svamp
Svamp kan användas till många olika rätter. Det finns många drycker som fungerar utmärkt med svamp, men i allmänhet passar till svamp vin och öl med relativt milda smaker. Till svamprätter med generös smak lämpar sig också fylligare drycker.
Ett ögonblick…
-
grillrätter
Grillning ger maten rikligt med aromer av eld och rök. Därför ska drycken på motsvarande sätt vara generös men också relativt mjuk.
Ett ögonblick…
-
Biodynamic
Biodynamisk odling motsvarar på många sätt ekologisk odling och medför samma positiva miljökonsekvenser. Den största skillnaden är användningen av biodynamiska preparat, som bland annat anses hjälpa vinrankorna att växa bättre och stöda bekämpningen av skadegörare. I biodynamisk odling iakttas dessutom naturens rytm exakt, och den baserar sig på jordklotets rörelser, årstider, månens kretslopp och dygnsrytmen.
-
Ekologiskt
Vid ekologisk certifiering tas hänsyn till bland annat markhälsa, biologisk mångfald, kemikalie- och vattenanvändning samt klimatpåverkan.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER505367
-
ALKOHOL14.0%
-
SOCKER0.0 g/l
-
SYROR5.5 g/l
-
ENERGI80.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS34.51 EUR
-
PANT0.1 €
-
TILLÄGGSINFOBiodynamic
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfiter
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTGérard Bertrand
-
SUPPLIERWinestate
-
SORTIMENTordinarie sortiment
-
-
Smak
Smak
Generösa och rostade vita viner är runda i smaken, torra eller halvtorra.
Du kan känna rostade aromer av gula plommon, kryddor och ek. Den fylliga och frodiga eftersmaken sitter länge i munnen.
Passar tillDen generösa fylligheten får sällskap av rostade och ekiga toner. Vinerna gör sig bra till fet fisk, kyckling, kalkon och till och med viltfågel samt rätter av griskött.
Servera dessa viner med till exempel halstrad lax, rökt anka eller gräddig svampsoppa.
ServeringVitt vin är bäst när det serveras svalt, vid cirka 10–12 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på några timmar i kylskåp.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.