-
fet fisk
Fet fisk har ofta mer smak än magra fiskarter. Därför kan också drycken som serveras till dem vara en grad fylligare.
Ett ögonblick…
-
skogsfågel
Till viltfåglar med kraftig smak passar ett generöst och nyansrikt rödvin. Öl som passar bra till fågelrätter är förslagsvis ljusa och lätta ölsorter.
Ett ögonblick…
-
gris
Gris har en mildare smak än exempelvis nötkött. Därför kan också drycken som du väljer till den vara ett steg lättare.
Ett ögonblick…
-
svamp
Svamp kan användas till många olika rätter. Det finns många drycker som fungerar utmärkt med svamp, men i allmänhet passar till svamp vin och öl med relativt milda smaker. Till svamprätter med generös smak lämpar sig också fylligare drycker.
Ett ögonblick…
-
skruvkapsyl av metal
-
miljöansvarig förpackning
Med symbolen för miljöansvarig förpackning märks förpackningar med miljöcertifiering och lättare glasflaskor.
-
certifikat för hållbar utveckling
Ett certifikat för hållbar utveckling ger information om de åtgärder som vidtagits för att främja en hållbar utveckling inom dryckesproduktion. Symbolen samlar under sig internationella certifikat eller certifikat som utfärdats i ursprungslandet, som tar hänsyn till principerna för hållbar utveckling både vid odling av råvaror och vid produktion av drycker.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER509837
-
ALKOHOL13.0%
-
SOCKER2.0 g/l
-
SYROR5.8 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS22.11 EUR
-
PANT0.1 €
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGskruvkapsyl av metal
-
PRODUCENTGiesen Group
-
SUPPLIERArvid Nordquist Finland
-
SORTIMENTordinarie sortiment
-
-
Smak
Smak
Nyanserade och strukturerade vita viner är torra, halvtorra eller halvsöta med inslag av mineraler och örter.
Du kan också känna aromer av citrusfrukter, krusbär och svarta vinbär. Syran stramar upp dem till ideala matviner.
Passar tillDe nyanserade aromerna kombineras med en stram syra som gör att vinerna trivs bra tillsammans med såväl fisk och skaldjur som lite starkare smaker.
Servera dessa viner med till exempel inhemska kräftor, musselrätter eller blinier.
ServeringVitt vin är bäst när det serveras svalt, vid cirka 10–12 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på några timmar i kylskåp. Ju sötare vinet är, desto svalare kan det serveras.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.