-
fet fisk
Fet fisk har ofta mer smak än magra fiskarter. Därför kan också drycken som serveras till dem vara en grad fylligare.
Ett ögonblick…
-
musslor och ostron
Det gemensamma för skaldjur är en mild, elegant smak. De lätta men nyanserade smakerna matchas bäst av lika lätta men aromatiska drycker. Undantag utgör bastant stout och porter, som är klassiska drycker till ostron.
Ett ögonblick…
-
milda ostar
Milda, färska och ljusa ostar trivs i sällskap med likaså en mild och fräsch dryck. Exempelvis ett fräscht och syrligt vitvin, ett lätt rödvin eller en smakrik öltyp fungerar.
Ett ögonblick…
-
sallader, vegetarisk mat
Till de flesta sallader och vegetariska rätter passar det med ett torrt och ganska lätt vitt vin. Öl som trivs ihop med vegetariska rätter är likaså ljusa, fräscha och relativt lätta ölsorter.
Ett ögonblick…
-
certifikat för hållbar utveckling
Ett certifikat för hållbar utveckling ger information om de åtgärder som vidtagits för att främja en hållbar utveckling inom dryckesproduktion. Symbolen samlar under sig internationella certifikat eller certifikat som utfärdats i ursprungslandet, som tar hänsyn till principerna för hållbar utveckling både vid odling av råvaror och vid produktion av drycker.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER527017
-
ALKOHOL13.0%
-
SYROR4.7 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS60.81 EUR
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTRoland Grangier
-
SUPPLIERLarcap
-
SORTIMENTspecialparti
-
-
Smak
Smak
Friska och fruktiga vita viner är torra, halvtorra eller halvsöta. De kännetecknas av en frisk syra som balanserar upp den intensiva fruktigheten.
I vinets fylliga fruktighet kan du känna aromer av gula plommon, äpple och persika. Syran i vinet ger en frisk eftersmak som passar till matbordet.
Passar tillVinerna är utmärkta exempelvis till små salta förrätter, pasta samt fisk- och skaldjursrätter.
Servera dessa viner med till exempel olika tapas eller antipasti, räksallad eller sushi.
ServeringVitt vin är bäst när det serveras svalt, vid cirka 10–12 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på några timmar i kylskåp. Ju sötare vinet är, desto svalare kan det serveras.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.