-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
svamp
Svamp kan användas till många olika rätter. Det finns många drycker som fungerar utmärkt med svamp, men i allmänhet passar till svamp vin och öl med relativt milda smaker. Till svamprätter med generös smak lämpar sig också fylligare drycker.
Ett ögonblick…
-
pasta och pizza
Pasta har i sig en neutral smak. Därför styrs dryckesvalet väsentligen av matens övriga ingredienser som sås, fyllning och kryddor. Till pasta och pizza välja en dryck som helst har samma grad av fyllighet som maten.
Ett ögonblick…
-
musslor och ostron
Det gemensamma för skaldjur är en mild, elegant smak. De lätta men nyanserade smakerna matchas bäst av lika lätta men aromatiska drycker. Undantag utgör bastant stout och porter, som är klassiska drycker till ostron.
Ett ögonblick…
-
veganskt
Veganska drycker produceras utan animaliska ämnen eller material och de innehåller inga animaliska råvaror.
-
certifikat för hållbar utveckling
Ett certifikat för hållbar utveckling ger information om de åtgärder som vidtagits för att främja en hållbar utveckling inom dryckesproduktion. Symbolen samlar under sig internationella certifikat eller certifikat som utfärdats i ursprungslandet, som tar hänsyn till principerna för hållbar utveckling både vid odling av råvaror och vid produktion av drycker.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER556357
-
ALKOHOL12.5%
-
SOCKER6.0 g/l
-
SYROR7.5 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS30.53 EUR
-
PANT0.1 €
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTMontes
-
SUPPLIERVinetum
-
SORTIMENTordinarie sortiment
-
-
Smak
SmakMycket torra eller torra. Aromvärlden är fyllig och rostad. Lämpar sig också för kraftigare smaker – såsom gris, kalv, viltfågel och skaldjur – tack vare riklig kryddighet och balanserad syrlighet.Passar tillMousserande vin och champagne passar till skålar, aperitif, som sällskapsdryck eller matdryck till och med genom hela måltiden.ServeringTraditionellt tillverkat mousserande vin serveras väl avkylt, vid 8–12-grader. Färska och friska mousserande viner serveras något svalare, vid 6–8 grader.
En stopper för mousserande vin bevarar bubblorna i flaskan i flera dagar, förutsatt att den står i kylskåp. Ju fullare den öppnade flaskan är, desto bättre bevaras bubblorna.
Med en gel cooler som förvaras i frysen kan en rumstempererad vinflaska kylas till lämplig temperatur på cirka 20 minuter. I en stor cooler eller hink med isbitar och vatten kyls vinet på bara en kvart.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.