-
aperitif
En aperitif som serveras före måltiden väcker aptiten och skapar stämning. En bra aperitif är mild, fräsch och torr.
Ett ögonblick…
-
salta tilltugg
Till salta tilltugg kan väljas ett brett urval av olika drycker. Ofta serveras de före den egentliga måltiden, varför drycken helst ska vara mild och fräsch.
Ett ögonblick…
-
milda ostar
Milda, färska och ljusa ostar trivs i sällskap med likaså en mild och fräsch dryck. Exempelvis ett fräscht och syrligt vitvin, ett lätt rödvin eller en smakrik öltyp fungerar.
Ett ögonblick…
-
tapas och antipasti
Urvalet av antipasti och tapas är brett. Det bästa dryckesvalet är en rätt så lätt och frisk dryck som matchar de många olika smakerna.
Ett ögonblick…
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER601887
-
ALKOHOL13.0%
-
SOCKER7.0 g/l
-
SYROR9.6 g/l
-
ENERGI80.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS27.24 EUR
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfiter
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGförslutare av plast
-
PRODUCENTPunaisen Tuvan Viinitila
-
SUPPLIERPunaisen Tuvan Viinitila/Til.
-
SORTIMENTordinarie sortiment
-
-
Smak
Smak
Fruktviner och mousserande fruktviner är tillverkade av någon annan råvara än vindruvor. Aromatiserade viner är framställda åtminstone delvis av druvor, men med bär eller bäraromer eller frukt eller fruktaromer tillsatta som smaksättning.
Mousserande fruktviner har ofta smak av vinbär, krusbär och citrus. I fruktvinerna kan du känna aromer av äpple, päron, blåbär, hallon, tranbär eller svart vinbär. Smaken i aromatiserade viner kan komma från jordgubbe, passionsfrukt, apelsin, hallon, grapefrukt eller päron. Smaken är oftast halvsöt eller söt och drycken kan vara spritsig eller bubblig.
Passar tillMousserande fruktvin, fruktvin och aromatiserat vin passar som sällskapsdryck, aperitif eller i drinkar och bålar.
Använd dessa produkter i cocktails och bål och välj bär eller frukt enligt din egen smak. Reglera bålens eller drinkens alkoholhalt genom att tillsätta stark alkoholdryck, likör, mineralvatten, tonic eller saft. Dekorera med säsongens bär, frukt och örter.
ServeringServera dessa viner väl avkylda, vid 8–10 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på cirka tre timmar i kylskåp.
Servera i synnerhet aromatiserade viner som innehåller bär eller fruktkött mycket väl avkylda. Om drycken är för varm kan den skumma kraftigt över när flaskan öppnas.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.