Gå tillbaka
Specialitet

Rochefort 8

Mahognybrun, fyllig, medelstor humlebeska, grumlig, inslag av karamellmalt, plommonkaraktär, toner av torkad frukt, svag sirapston, kryddig, lång
Mahognybrun, fyllig, medelstor humlebeska, grumlig, inslag av karamellmalt, plommonkaraktär, toner av torkad frukt, svag sirapston, kryddig, lång
  • Produktinformation
    • VARUNUMMER
      767324
    • ALKOHOL
      9.2%
    • ENERGI
      70.0 Kcal/100 ml
    • ÖLTYP
      specialitet (trappist)
    • LITERPRIS
      22.88 EUR
    • TILLÄGGSUPPGIFTER
      Småbryggeri
    • BITTERÄMNEN
      14.0 EBU
    • STAMVÖRT
      18.0 °P
    • INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OM
      Innehåller kornmalt
    • FÖRPACKNING
      flaska
    • FÖRSLUTNING
      kronkork
    • PRODUCENT
      Rochefort
    • SUPPLIER
      Ultimator
    • SORTIMENT
      ordinarie sortiment
  • Smak
    Smak

    Specialöl är mer sällsynta öltyper eller sådana vars stil är svårare att klassificera enligt de mest kända öltyperna.

    Smaken varierar från från krispig, frisk och mild till fyllig, söt och stark. I gruppen specialöl ingår  över-, under- och spontanjästa öltyper.

    Passar till

    Vissa specialöl är gamla, lokala och traditionella öl medan andra är helt nya produkter. I den här gruppen ingår bland annat lambic, fruktöl, rököl, klosteröl, smaksatt öl, saison och sahti.

    Servera till exempel klosteröl med svartstämplad emmentaler, körsbärsöl med brieost, rököl med barbeque-kryddade grillspett eller sahti med basturökt skinka.

    Servering

    Serveringstemperaturen för specialöl varierar från väl avkylda till lätt avkylda, dvs. 7–14 grader. Fråga en sakkunnig försäljare om råd för rätt temperatur!

Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.