-
svamp
Svamp kan användas till många olika rätter. Det finns många drycker som fungerar utmärkt med svamp, men i allmänhet passar till svamp vin och öl med relativt milda smaker. Till svamprätter med generös smak lämpar sig också fylligare drycker.
Ett ögonblick…
-
skogsfågel
Till viltfåglar med kraftig smak passar ett generöst och nyansrikt rödvin. Öl som passar bra till fågelrätter är förslagsvis ljusa och lätta ölsorter.
Ett ögonblick…
-
vilt
Viltkött har i regel en ganska kraftig smak. Därför är lämpliga viner till vilt framför allt fylliga rödviner. Mustiga vilträtter passar också utmärkt ihop med ett fylligt öl.
Ett ögonblick…
-
gryträtter
Gryträtter har ofta en riklig smak men vid långkok blir smaken ganska mjuk. Som dryck kan väljas något med en generös och mjuk smak. Om maten är mycket fet, får drycken gärna ha en stramhet som bryter den feta smaken.
Ett ögonblick…
-
certifikat för hållbar utveckling
Ett certifikat för hållbar utveckling ger information om de åtgärder som vidtagits för att främja en hållbar utveckling inom dryckesproduktion. Symbolen samlar under sig internationella certifikat eller certifikat som utfärdats i ursprungslandet, som tar hänsyn till principerna för hållbar utveckling både vid odling av råvaror och vid produktion av drycker.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER900522
-
ALKOHOL13.0%
-
SOCKER1.0 g/l
-
SYROR5.5 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS48.56 EUR
-
TILLÄGGSINFOKan innehålla fällning
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfiter
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTDonnafugata
-
SUPPLIERFine Brands
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Nyanserade och utvecklade rödviner är medelfylliga eller fylliga viner med aromer som utvecklats under lagring: läder, stall, ekfat och örter.
Dessa jordnära aromer förstärks när vinet mognar och utvecklas. Lagring på ekfat ger därtill toner av kryddor och vanilj.
Passar tillNyanserade och utvecklade viner matchar rustika kötträtter. De passar också utmärkt till ost och att sitta och smutta på.
Servera dessa viner till exempel med renfilé, entrecôte eller hårda, mogna ostar som gouda, parmesan eller manchego.
ServeringRödvin är bäst när det serveras en smula kallare än rumstemperatur, vid 16–18 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på en knapp halvtimme i kylskåp.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.