-
grillrätter
Grillning ger maten rikligt med aromer av eld och rök. Därför ska drycken på motsvarande sätt vara generös men också relativt mjuk.
Ett ögonblick…
-
starka ostar
Till mycket starka ostar passar fylliga drycker som motvikt. Om drycken är ett vin, ska det gärna också vara sött och kanske starkt.
Ett ögonblick…
-
milda ostar
Milda, färska och ljusa ostar trivs i sällskap med likaså en mild och fräsch dryck. Exempelvis ett fräscht och syrligt vitvin, ett lätt rödvin eller en smakrik öltyp fungerar.
Ett ögonblick…
-
nöt
Nästan vilket rödvin som helst, som är tillräckligt fylligt, passar till nötkött. Öl som väljs till nötkött kan vara fylligt.
Ett ögonblick…
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER905492
-
ALKOHOL14.0%
-
SOCKER0.0 g/l
-
SYROR5.5 g/l
-
ENERGI80.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS36.89 EUR
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTScacciadiavoli
-
SUPPLIERCantina di Bacco
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Nyanserade och utvecklade rödviner är medelfylliga eller fylliga viner med aromer som utvecklats under lagring: läder, stall, ekfat och örter.
Dessa jordnära aromer förstärks när vinet mognar och utvecklas. Lagring på ekfat ger därtill toner av kryddor och vanilj.
Passar tillNyanserade och utvecklade viner matchar rustika kötträtter. De passar också utmärkt till ost och att sitta och smutta på.
Servera dessa viner till exempel med renfilé, entrecôte eller hårda, mogna ostar som gouda, parmesan eller manchego.
ServeringRödvin är bäst när det serveras en smula kallare än rumstemperatur, vid 16–18 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på en knapp halvtimme i kylskåp.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.