
-
kryddstark mat
Av alkoholhaltiga drycker är öl det säkraste valet till kryddstarka rätter. I synnerhet en frisk, ljus och ganska lätt ölsort fungerar bra. Om du väljer vin, ska motvikten till den kryddstarka maten helst vara ett lätt och friskt vin som avrundats kanske med lite socker.
Ett ögonblick…
-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
sällskapsdryck
Sällskapsdrycker är ofta okomplicerade drycker, med en lättillgänglig smak och kräver nödvändigtvis inte mat som sällskap. Här finns också drycker som passar för festliga tillfällen.
Ett ögonblick…
-
blinier
Till blinier passar viner, som har fräschhet och syrlighet som bryter fettet i maten. Även ölet kan vara lätt och fräscht, men samtidigt trivs också rikligt maltiga öltyper med boveteblinier.
Ett ögonblick…
-
skruvkapsyl av metall
-
Produktion
Produktionscertifieringar tar hänsyn till klimatpåverkan, vattenanvändning, avfallshantering och förpackningar.
-
Odling
Vid certifieringen av odlingen tas hänsyn till bland annat markhälsa, biologisk mångfald, kemikalie- och vattenanvändning samt klimatpåverkan.
-
Produkten lämpar sig för veganer
Veganska drycker produceras utan animaliska ämnen eller material och de innehåller inga animaliska råvaror.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER907337
-
ALKOHOL13.5%
-
SOCKER7.0 g/l
-
SYROR7.5 g/l
-
ENERGI80.0 Kcal/100 ml
-
CERTIFICATERFair ’n Green
-
LITERPRIS18.51 EUR
-
PANT0.1 €
-
TILLÄGGSINFOProdukten lämpar sig för veganer
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfiter.
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGskruvkapsyl av metall
-
PRODUCENTRuppertsberger
-
SUPPLIERCisa Drinks
-
SORTIMENTordinarie sortiment
-
-
Smak
Smak
Friska och fruktiga vita viner är torra, halvtorra eller halvsöta. De kännetecknas av en frisk syra som balanserar upp den intensiva fruktigheten.
I vinets fylliga fruktighet kan du känna aromer av gula plommon, äpple och persika. Syran i vinet ger en frisk eftersmak som passar till matbordet.
Passar tillVinerna är utmärkta exempelvis till små salta förrätter, pasta samt fisk- och skaldjursrätter.
Servera dessa viner med till exempel olika tapas eller antipasti, räksallad eller sushi.
ServeringVitt vin är bäst när det serveras svalt, vid cirka 10–12 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på några timmar i kylskåp. Ju sötare vinet är, desto svalare kan det serveras.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.