-
milda ostar
Milda, färska och ljusa ostar trivs i sällskap med likaså en mild och fräsch dryck. Exempelvis ett fräscht och syrligt vitvin, ett lätt rödvin eller en smakrik öltyp fungerar.
Ett ögonblick…
-
gryträtter
Gryträtter har ofta en riklig smak men vid långkok blir smaken ganska mjuk. Som dryck kan väljas något med en generös och mjuk smak. Om maten är mycket fet, får drycken gärna ha en stramhet som bryter den feta smaken.
Ett ögonblick…
-
skogsfågel
Till viltfåglar med kraftig smak passar ett generöst och nyansrikt rödvin. Öl som passar bra till fågelrätter är förslagsvis ljusa och lätta ölsorter.
Ett ögonblick…
-
sallader, vegetarisk mat
Till de flesta sallader och vegetariska rätter passar det med ett torrt och ganska lätt vitt vin. Öl som trivs ihop med vegetariska rätter är likaså ljusa, fräscha och relativt lätta ölsorter.
Ett ögonblick…
-
ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
miljöansvarig förpackning
Med symbolen för miljöansvarig förpackning märks förpackningar med miljöcertifiering och lättare glasflaskor.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER910726
-
ALKOHOL11.0%
-
SYROR5.7 g/l
-
ENERGI60.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS25.32 EUR
-
TILLÄGGSINFOInnehåller fällning. Orangevin enligt producenten
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTEntre Vinyes
-
SUPPLIERViinitie
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Generösa och rostade vita viner är runda i smaken, torra eller halvtorra.
Du kan känna rostade aromer av gula plommon, kryddor och ek. Den fylliga och frodiga eftersmaken sitter länge i munnen.
Passar tillDen generösa fylligheten får sällskap av rostade och ekiga toner. Vinerna gör sig bra till fet fisk, kyckling, kalkon och till och med viltfågel samt rätter av griskött.
Servera dessa viner med till exempel halstrad lax, rökt anka eller gräddig svampsoppa.
ServeringVitt vin är bäst när det serveras svalt, vid cirka 10–12 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på några timmar i kylskåp.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.