-
grillrätter
Grillning ger maten rikligt med aromer av eld och rök. Därför ska drycken på motsvarande sätt vara generös men också relativt mjuk.
Ett ögonblick…
-
orientalisk mat
De orientaliska smakerna är mångfacetterade, men ofta är den gemensamma nämnaren för exotiska rätter att de är rikt kryddade, till och med eldiga. Till speciellt kryddstarka rätter passar det bäst med en lätt och frisk dryck.
Ett ögonblick…
-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
buffé
Traditionella drycker till buffé i Finland har varit öl, vatten och svagdricka. Numera serveras ofta också vitt och rött vin till buffé. Eftersom buffén innehåller många olika maträtter, ska vinerna och ölen passa till så många smaker som möjligt.
Ett ögonblick…
-
skruvkapsyl av metal
-
ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
naturvin
Naturviner odlas och produceras med naturenliga metoder utan syntetiska kemikalier. Till exempel syntetiska bekämpningsmedel används inte. I vintillverkningen används i allmänhet inga kemikalier, eftersom naturviner varken klarnas, filtreras eller stabiliseras.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER914101
-
ALKOHOL10.5%
-
SOCKER1.0 g/l
-
SYROR6.3 g/l
-
ENERGI60.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS27.08 EUR
-
TILLÄGGSINFOInnehåller fällning
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGskruvkapsyl av metal
-
PRODUCENTMartin Obenaus
-
SUPPLIERSoil Wine Group Oy
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Bäriga och friska rödviner är lätta eller medelfylliga viner som har aromer och syra från färska bär.
I vinerna kan du känna smak av tranbär, hallon och körsbär. Syrligheten i smaken gör vinet friskt och lämpligt för matbordet.
Passar tillBäriga och friska rödviner passar bra till pasta, vegetariskt och kycklingrätter samt till inälvor som lever, men även till fiskrätter.
Servera dessa viner till exempel med en tomatbaserad pastarätt, marockanskt kryddad kycklinggryta eller ugnslax gratinerad med blåmögelost.
ServeringRödvin är bäst när det serveras en smula kallare än rumstemperatur, vid 16–18 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på en knapp halvtimme i kylskåp.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.