
-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
skogsfågel
Till viltfåglar med kraftig smak passar ett generöst och nyansrikt rödvin. Öl som passar bra till fågelrätter är förslagsvis ljusa och lätta ölsorter.
Ett ögonblick…
-
fet fisk
Fet fisk har ofta mer smak än magra fiskarter. Därför kan också drycken som serveras till dem vara en grad fylligare.
Ett ögonblick…
-
milda ostar
Milda, färska och ljusa ostar trivs i sällskap med likaså en mild och fräsch dryck. Exempelvis ett fräscht och syrligt vitvin, ett lätt rödvin eller en smakrik öltyp fungerar.
Ett ögonblick…
-
Biodynamic
Biodynamisk odling motsvarar på många sätt ekologisk odling och medför samma positiva miljökonsekvenser. Den största skillnaden är användningen av biodynamiska preparat, som bland annat anses hjälpa vinrankorna att växa bättre och stöda bekämpningen av skadegörare. I biodynamisk odling iakttas dessutom naturens rytm exakt, och den baserar sig på jordklotets rörelser, årstider, månens kretslopp och dygnsrytmen.
-
Ekologiskt
Vid ekologisk certifiering tas hänsyn till bland annat markhälsa, biologisk mångfald, kemikalie- och vattenanvändning samt klimatpåverkan.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER920226
-
ALKOHOL14.5%
-
SOCKER1.0 g/l
-
SYROR5.2 g/l
-
ENERGI80.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS34.51 EUR
-
PANT0.1 €
-
TILLÄGGSINFOBiodynamic
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfiter
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTGérard Bertrand
-
SUPPLIERWinestate
-
SORTIMENTordinarie sortiment
-
-
Smak
Smak
Bäriga och friska rödviner är lätta eller medelfylliga viner som har aromer och syra från färska bär.
I vinerna kan du känna smak av tranbär, hallon och körsbär. Syrligheten i smaken gör vinet friskt och lämpligt för matbordet.
Passar tillBäriga och friska rödviner passar bra till pasta, vegetariskt och kycklingrätter samt till inälvor som lever, men även till fiskrätter.
Servera dessa viner till exempel med en tomatbaserad pastarätt, marockanskt kryddad kycklinggryta eller ugnslax gratinerad med blåmögelost.
ServeringRödvin är bäst när det serveras en smula kallare än rumstemperatur, vid 16–18 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på en knapp halvtimme i kylskåp.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.