-
skogsfågel
Till viltfåglar med kraftig smak passar ett generöst och nyansrikt rödvin. Öl som passar bra till fågelrätter är förslagsvis ljusa och lätta ölsorter.
Ett ögonblick…
-
pasta och pizza
Pasta har i sig en neutral smak. Därför styrs dryckesvalet väsentligen av matens övriga ingredienser som sås, fyllning och kryddor. Till pasta och pizza välja en dryck som helst har samma grad av fyllighet som maten.
Ett ögonblick…
-
milda korvar
Milda korvar trivs med motsvarande drycker som är lätta men aromrika. Ett stramt öl eller vitvin passas, likaså ett ganska lätt rödvin.
Ett ögonblick…
-
grillrätter
Grillning ger maten rikligt med aromer av eld och rök. Därför ska drycken på motsvarande sätt vara generös men också relativt mjuk.
Ett ögonblick…
-
ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
veganskt
Veganska drycker produceras utan animaliska ämnen eller material och de innehåller inga animaliska råvaror.
-
naturvin
Naturviner odlas och produceras med naturenliga metoder utan syntetiska kemikalier. Till exempel syntetiska bekämpningsmedel används inte. I vintillverkningen används i allmänhet inga kemikalier, eftersom naturviner varken klarnas, filtreras eller stabiliseras.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER931692
-
ALKOHOL13.0%
-
SOCKER0.0 g/l
-
SYROR4.9 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS36.79 EUR
-
TILLÄGGSINFOKan innehålla fällning
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTZanchi
-
SUPPLIERCitera Oy/Finn-Glera
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Bäriga och friska rödviner är lätta eller medelfylliga viner som har aromer och syra från färska bär.
I vinerna kan du känna smak av tranbär, hallon och körsbär. Syrligheten i smaken gör vinet friskt och lämpligt för matbordet.
Passar tillBäriga och friska rödviner passar bra till pasta, vegetariskt och kycklingrätter samt till inälvor som lever, men även till fiskrätter.
Servera dessa viner till exempel med en tomatbaserad pastarätt, marockanskt kryddad kycklinggryta eller ugnslax gratinerad med blåmögelost.
ServeringRödvin är bäst när det serveras en smula kallare än rumstemperatur, vid 16–18 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på en knapp halvtimme i kylskåp.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.