-
orientalisk mat
De orientaliska smakerna är mångfacetterade, men ofta är den gemensamma nämnaren för exotiska rätter att de är rikt kryddade, till och med eldiga. Till speciellt kryddstarka rätter passar det bäst med en lätt och frisk dryck.
Ett ögonblick…
-
svamp
Svamp kan användas till många olika rätter. Det finns många drycker som fungerar utmärkt med svamp, men i allmänhet passar till svamp vin och öl med relativt milda smaker. Till svamprätter med generös smak lämpar sig också fylligare drycker.
Ett ögonblick…
-
sallader, vegetarisk mat
Till de flesta sallader och vegetariska rätter passar det med ett torrt och ganska lätt vitt vin. Öl som trivs ihop med vegetariska rätter är likaså ljusa, fräscha och relativt lätta ölsorter.
Ett ögonblick…
-
musslor och ostron
Det gemensamma för skaldjur är en mild, elegant smak. De lätta men nyanserade smakerna matchas bäst av lika lätta men aromatiska drycker. Undantag utgör bastant stout och porter, som är klassiska drycker till ostron.
Ett ögonblick…
-
skruvkapsyl av metal
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER932281
-
ALKOHOL15.0%
-
SOCKER19.0 g/l
-
SYROR3.5 g/l
-
ENERGI90.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS54.63 EUR
-
TILLÄGGSINFOKan innehålla fällning
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGskruvkapsyl av metal
-
PRODUCENTTerada Honke
-
SUPPLIERGusto Partners
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Sake är en japansk dryck tillverkad av vatten och ris genom jäsning.
Riset ger smaken sötma och drycken har ofta låg syra. Smaken varierar från torr till halvsöt.
Utöver risets sötma kan du i sake känna aromer av honungsmelon, lätta citrusfrukter, äpple och milda kryddor.
Passar tillHögklassig sake serveras ofta avkyld, vid cirka 10–12 grader eller ännu svalare. Sake som serveras i början av en måltid kan värmas i vattenbad till cirka 40 grader.
Det som bäst matchar sake är givetvis japansk mat. Pröva sake vid olika temperaturer till exempel med sushi för att hitta den variant som du gillar bäst.
ServeringSake kan serveras vid olika temperaturer enligt årstid: uppvärmd sake under kalla månader och avkyld i sommarhettan.
Sake är en färskvara som inte blir bättre med åldern. Det rekommenderas att en öppnad sakeflaska dricks upp inom några dagar och den öppnade flaskan ska förvaras i kylskåp – precis som vin.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.