-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
skaldjur
Det gemensamma för skaldjur är en mild, elegant smak. De lätta men nyanserade smakerna matchas bäst av lika lätta men aromatiska drycker.
Ett ögonblick…
-
mager fisk
Magra och medelfeta fiskar har en relativt mild smak. Därför får också dryckerna vara ganska lätta och friska.
Ett ögonblick…
-
musslor och ostron
Det gemensamma för skaldjur är en mild, elegant smak. De lätta men nyanserade smakerna matchas bäst av lika lätta men aromatiska drycker. Undantag utgör bastant stout och porter, som är klassiska drycker till ostron.
Ett ögonblick…
-
ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
veganskt
Veganska drycker produceras utan animaliska ämnen eller material och de innehåller inga animaliska råvaror.
-
naturvin
Naturviner odlas och produceras med naturenliga metoder utan syntetiska kemikalier. Till exempel syntetiska bekämpningsmedel används inte. I vintillverkningen används i allmänhet inga kemikalier, eftersom naturviner varken klarnas, filtreras eller stabiliseras.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER933161
-
ALKOHOL11.0%
-
SYROR6.2 g/l
-
ENERGI60.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS26.51 EUR
-
PANT0.1 €
-
TILLÄGGSINFOInnehåller fällning
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTNoita Winery
-
SUPPLIERBrukett
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Fruktviner och mousserande fruktviner är tillverkade av någon annan råvara än vindruvor. Aromatiserade viner är framställda åtminstone delvis av druvor, men med bär eller bäraromer eller frukt eller fruktaromer tillsatta som smaksättning.
Mousserande fruktviner har ofta smak av vinbär, krusbär och citrus. I fruktvinerna kan du känna aromer av äpple, päron, blåbär, hallon, tranbär eller svart vinbär. Smaken i aromatiserade viner kan komma från jordgubbe, passionsfrukt, apelsin, hallon, grapefrukt eller päron. Smaken är oftast halvsöt eller söt och drycken kan vara spritsig eller bubblig.
Passar tillMousserande fruktvin, fruktvin och aromatiserat vin passar som sällskapsdryck, aperitif eller i drinkar och bålar.
Använd dessa produkter i cocktails och bål och välj bär eller frukt enligt din egen smak. Reglera bålens eller drinkens alkoholhalt genom att tillsätta stark alkoholdryck, likör, mineralvatten, tonic eller saft. Dekorera med säsongens bär, frukt och örter.
ServeringServera dessa viner väl avkylda, vid 8–10 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på cirka tre timmar i kylskåp.
Servera i synnerhet aromatiserade viner som innehåller bär eller fruktkött mycket väl avkylda. Om drycken är för varm kan den skumma kraftigt över när flaskan öppnas.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.