-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
pasta och pizza
Pasta har i sig en neutral smak. Därför styrs dryckesvalet väsentligen av matens övriga ingredienser som sås, fyllning och kryddor. Till pasta och pizza välja en dryck som helst har samma grad av fyllighet som maten.
Ett ögonblick…
-
skogsfågel
Till viltfåglar med kraftig smak passar ett generöst och nyansrikt rödvin. Öl som passar bra till fågelrätter är förslagsvis ljusa och lätta ölsorter.
Ett ögonblick…
-
tapas och antipasti
Urvalet av antipasti och tapas är brett. Det bästa dryckesvalet är en rätt så lätt och frisk dryck som matchar de många olika smakerna.
Ett ögonblick…
-
skruvkapsyl av metal
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER941741
-
ALKOHOL11.5%
-
SOCKER16.0 g/l
-
SYROR7.7 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS38.86 EUR
-
PANT0.1 €
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGskruvkapsyl av metal
-
PRODUCENTValamon Luostarin Viinitila ja Tislaamo
-
SUPPLIERValamon Viinitila ja Tislaamo
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Fruktviner och mousserande fruktviner är tillverkade av någon annan råvara än vindruvor. Aromatiserade viner är framställda åtminstone delvis av druvor, men med bär eller bäraromer eller frukt eller fruktaromer tillsatta som smaksättning.
Mousserande fruktviner har ofta smak av vinbär, krusbär och citrus. I fruktvinerna kan du känna aromer av äpple, päron, blåbär, hallon, tranbär eller svart vinbär. Smaken i aromatiserade viner kan komma från jordgubbe, passionsfrukt, apelsin, hallon, grapefrukt eller päron. Smaken är oftast halvsöt eller söt och drycken kan vara spritsig eller bubblig.
Passar tillMousserande fruktvin, fruktvin och aromatiserat vin passar som sällskapsdryck, aperitif eller i drinkar och bålar.
Använd dessa produkter i cocktails och bål och välj bär eller frukt enligt din egen smak. Reglera bålens eller drinkens alkoholhalt genom att tillsätta stark alkoholdryck, likör, mineralvatten, tonic eller saft. Dekorera med säsongens bär, frukt och örter.
ServeringServera dessa viner väl avkylda, vid 8–10 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på cirka tre timmar i kylskåp.
Servera i synnerhet aromatiserade viner som innehåller bär eller fruktkött mycket väl avkylda. Om drycken är för varm kan den skumma kraftigt över när flaskan öppnas.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.