-
aperitif
En aperitif som serveras före måltiden väcker aptiten och skapar stämning. En bra aperitif är mild, fräsch och torr.
Ett ögonblick…
-
gosdryck
Njutningsdrycker är drycker som är trevliga att avnjuta som sådana. De har nyansrika och mångdimensionella aromer.
Ett ögonblick…
-
buffé
Traditionella drycker till buffé i Finland har varit öl, vatten och svagdricka. Numera serveras ofta också vitt och rött vin till buffé. Eftersom buffén innehåller många olika maträtter, ska vinerna och ölen passa till så många smaker som möjligt.
Ett ögonblick…
-
tapas och antipasti
Urvalet av antipasti och tapas är brett. Det bästa dryckesvalet är en rätt så lätt och frisk dryck som matchar de många olika smakerna.
Ett ögonblick…
-
ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
biodynamiskt
Biodynamisk odling motsvarar på många sätt ekologisk odling och medför samma positiva miljökonsekvenser. Den största skillnaden är användningen av biodynamiska preparat, som bland annat anses hjälpa vinrankorna att växa bättre och stöda bekämpningen av skadegörare. I biodynamisk odling iakttas dessutom naturens rytm exakt, och den baserar sig på jordklotets rörelser, årstider, månens kretslopp och dygnsrytmen.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER944956
-
ALKOHOL11.5%
-
SOCKER0.0 g/l
-
SYROR5.3 g/l
-
ENERGI60.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS38.0 EUR
-
TILLÄGGSINFOKan innehålla fällning
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGkronkork
-
PRODUCENTPorta del Vento
-
SUPPLIERVino Nostrum OÜ
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Rosévinerna framställs i regel av blå druvor och de får sin färg under en jäsning med kort skalkontakt. Vissa av nya världens roséviner tillverkas genom att en aning rödvin tillsätts i vitt vin.
Rosévinernas söthetsgrad varierar från torr till söt och smaken från mineralig och örtig till kraftigt bärig. De ljusaste roséerna är blekt ljusrosa, de mörkaste transparent röda.
I vinerna kan du känna aromer av röda vinbär, jordgubbar och hallon.
Passar tillRosé är ett perfekt sällskapsvin, men passar också som matvin. Det är ett universalvin till en somrig buffé med kalla rätter, som charkuterier, sallader och skaldjur.
Servera rosévin också till en matig lantsallad, grillade kycklinglår eller bouillabaisse.
ServeringServera torra och halvtorra roséviner avkylda, vid 10–12 grader och halvsöta och söta roséer väl avkylda, vid 8–10 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på cirka tre timmar i kylskåp.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.