-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
nöt
Nästan vilket rödvin som helst, som är tillräckligt fylligt, passar till nötkött. Öl som väljs till nötkött kan vara fylligt.
Ett ögonblick…
-
salta tilltugg
Till salta tilltugg kan väljas ett brett urval av olika drycker. Ofta serveras de före den egentliga måltiden, varför drycken helst ska vara mild och fräsch.
Ett ögonblick…
-
ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
biodynamiskt
Biodynamisk odling motsvarar på många sätt ekologisk odling och medför samma positiva miljökonsekvenser. Den största skillnaden är användningen av biodynamiska preparat, som bland annat anses hjälpa vinrankorna att växa bättre och stöda bekämpningen av skadegörare. I biodynamisk odling iakttas dessutom naturens rytm exakt, och den baserar sig på jordklotets rörelser, årstider, månens kretslopp och dygnsrytmen.
-
veganskt
Veganska drycker produceras utan animaliska ämnen eller material och de innehåller inga animaliska råvaror.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER948688
-
ALKOHOL12.0%
-
SOCKER0.0 g/l
-
SYROR5.7 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS32.63 EUR
-
TILLÄGGSINFOKan innehålla fällning. Orangevin enligt producenten
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTGustavshof
-
SUPPLIERTampereen Viinitukku
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Nyanserade och strukturerade vita viner är torra, halvtorra eller halvsöta med inslag av mineraler och örter.
Du kan också känna aromer av citrusfrukter, krusbär och svarta vinbär. Syran stramar upp dem till ideala matviner.
Passar tillDe nyanserade aromerna kombineras med en stram syra som gör att vinerna trivs bra tillsammans med såväl fisk och skaldjur som lite starkare smaker.
Servera dessa viner med till exempel inhemska kräftor, musselrätter eller blinier.
ServeringVitt vin är bäst när det serveras svalt, vid cirka 10–12 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på några timmar i kylskåp. Ju sötare vinet är, desto svalare kan det serveras.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.