-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
får
Smakrikt fårkött kan tillredas på många olika sätt. Det är bäst att välja matchande fylliga drycker till kött med kraftig smak. Lammkött är aningen mildare i smaken än får, men samma drycker passar också till det.
Ett ögonblick…
-
lever
Till lever passar det särskilt bra med ett fruktigt och ganska mjukt rödvin. Ölet får också vara aromatiskt.
Ett ögonblick…
-
kryddiga och köttiga korvar
Om en korv är mycket smakrik lönar det sig att välja en motsvarande fyllig dryck. Det andra alternativet är att som motpar välja ett lätt och friskt vin eller öl.
Ett ögonblick…
-
ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
miljöansvarig förpackning
Med symbolen för miljöansvarig förpackning märks förpackningar med miljöcertifiering och lättare glasflaskor.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER951718
-
ALKOHOL13.0%
-
SOCKER3.0 g/l
-
SYROR5.8 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS34.37 EUR
-
TILLÄGGSINFOKan innehålla fällning
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTIl Poderaccio
-
SUPPLIERCarelia Wines
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Bäriga och friska rödviner är lätta eller medelfylliga viner som har aromer och syra från färska bär.
I vinerna kan du känna smak av tranbär, hallon och körsbär. Syrligheten i smaken gör vinet friskt och lämpligt för matbordet.
Passar tillBäriga och friska rödviner passar bra till pasta, vegetariskt och kycklingrätter samt till inälvor som lever, men även till fiskrätter.
Servera dessa viner till exempel med en tomatbaserad pastarätt, marockanskt kryddad kycklinggryta eller ugnslax gratinerad med blåmögelost.
ServeringRödvin är bäst när det serveras en smula kallare än rumstemperatur, vid 16–18 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på en knapp halvtimme i kylskåp.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.