Gå tillbaka
Generöst & rostat

Philipponnat La Rémissonne Mareuil-su-Ay Premier Cru Champagne Extra Brut 2009

Mycket torr, hög syra, hallonkaraktär, aromrik, elegant
Mycket torr, hög syra, hallonkaraktär, aromrik, elegant
  • Produktinformation
    • VARUNUMMER
      953405
    • ALKOHOL
      13.0%
    • SOCKER
      4.0 g/l
    • SYROR
      6.7 g/l
    • ENERGI
      80.0 Kcal/100 ml
    • LITERPRIS
      241.33 EUR
    • TILLÄGGSUPPGIFTER
      Säljs i presentförpackning. Förpackad i trälåda
    • INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OM
      Innehåller sulfit
    • FÖRPACKNING
      flaska
    • FÖRSLUTNING
      naturkork
    • PRODUCENT
      Philipponnat
    • SUPPLIER
      Vinunic Oy
    • SORTIMENT
      beställningssortiment
  • Smak
    Smak
    Mycket torra eller torra. Aromvärlden är fyllig och rostad. Lämpar sig också för kraftigare smaker – såsom gris, kalv, viltfågel och skaldjur – tack vare riklig kryddighet och balanserad syrlighet.
    Passar till
    Mousserande vin och champagne passar till skålar, aperitif, som sällskapsdryck eller matdryck till och med genom hela måltiden.
    Servering
    Traditionellt tillverkat mousserande vin serveras väl avkylt, vid 8–12-grader. Färska och friska mousserande viner serveras något svalare, vid 6–8 grader.

    En stopper för mousserande vin bevarar bubblorna i flaskan i flera dagar, förutsatt att den står i kylskåp. Ju fullare den öppnade flaskan är, desto bättre bevaras bubblorna.

    Med en gel cooler som förvaras i frysen kan en rumstempererad vinflaska kylas till lämplig temperatur på cirka 20 minuter. I en stor cooler eller hink med isbitar och vatten kyls vinet på bara en kvart.

Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.