-
nöt
Nästan vilket rödvin som helst, som är tillräckligt fylligt, passar till nötkött. Öl som väljs till nötkött kan vara fylligt.
Ett ögonblick…
-
gris
Gris har en mildare smak än exempelvis nötkött. Därför kan också drycken som du väljer till den vara ett steg lättare.
Ett ögonblick…
-
skogsfågel
Till viltfåglar med kraftig smak passar ett generöst och nyansrikt rödvin. Öl som passar bra till fågelrätter är förslagsvis ljusa och lätta ölsorter.
Ett ögonblick…
-
fet fisk
Fet fisk har ofta mer smak än magra fiskarter. Därför kan också drycken som serveras till dem vara en grad fylligare.
Ett ögonblick…
-
ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
biodynamiskt
Biodynamisk odling motsvarar på många sätt ekologisk odling och medför samma positiva miljökonsekvenser. Den största skillnaden är användningen av biodynamiska preparat, som bland annat anses hjälpa vinrankorna att växa bättre och stöda bekämpningen av skadegörare. I biodynamisk odling iakttas dessutom naturens rytm exakt, och den baserar sig på jordklotets rörelser, årstider, månens kretslopp och dygnsrytmen.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER959833
-
ALKOHOL12.5%
-
SOCKER5.0 g/l
-
SYROR7.3 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS113.31 EUR
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTDe Sousa
-
SUPPLIERArvid Nordquist Finland
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
SmakMycket torra eller torra. Aromvärlden är fyllig och rostad. Lämpar sig också för kraftigare smaker – såsom gris, kalv, viltfågel och skaldjur – tack vare riklig kryddighet och balanserad syrlighet.Passar tillMousserande vin och champagne passar till skålar, aperitif, som sällskapsdryck eller matdryck till och med genom hela måltiden.ServeringTraditionellt tillverkat mousserande vin serveras väl avkylt, vid 8–12-grader. Färska och friska mousserande viner serveras något svalare, vid 6–8 grader.
En stopper för mousserande vin bevarar bubblorna i flaskan i flera dagar, förutsatt att den står i kylskåp. Ju fullare den öppnade flaskan är, desto bättre bevaras bubblorna.
Med en gel cooler som förvaras i frysen kan en rumstempererad vinflaska kylas till lämplig temperatur på cirka 20 minuter. I en stor cooler eller hink med isbitar och vatten kyls vinet på bara en kvart.
Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.