
-
miedot juustot
Miedot, tuoreet ja vaaleat juustot viihtyvät vastaavan miedon ja raikkaan juoman kanssa. Esimerkiksi raikas ja hapokas valkoviini, kevyt punaviini tai maukas olut toimii.
Odotathan hetken…
-
suklaaherkut
Tumman suklaan maku on sen verran voimakas, että lasiin sopii täyteläinen olut tai runsas, yleensä makea viini. Valkosuklaa on maultaan tummaa kevyempää, joten sen kanssa toimivat hyvin miedot jälkiruokavalkoviinit.
Odotathan hetken…
-
nautiskelujuoma
Nautiskelujuomat ovat juomia, joihin on mukava syventyä sellaisenaan. Niissä on vivahteikkuutta ja moniulotteisia aromeja.
Odotathan hetken…
-
makea jälkiruoka
Jälkiruoan ja viinin yhdistämisen yleissääntö on, että viinin kannattaa olla astetta ruokaa makeampi. Muuten viinin maku ei pääse esiin ja se maistuu hyvin hapokkaalta. Myös oluita kannattaa kokeilla jälkiruokien pareina.
Odotathan hetken…
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO321457
-
ALKOHOLI20.0%
-
SOKERI103.0 g/l
-
HAPOT4.4 g/l
-
ENERGIA150.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA46.39 EUR
-
LISÄTIETOSaattaa sisältää sakkaa
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAluonnonkorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAQuinta Vale D. Maria
-
TAVARANTOIMITTAJAMuru Wines
-
VALIKOIMAvakiovalikoima
-
-
Maku
Maku
Perinteikkäässä portviiniperheessä on monta jäsentä, mm.: ruby, tawny, white port, late bottled vintage port (LBV) ja vintage port.
Ruby portit ovat intensiivisen marjaisia, kypsän hedelmäisiä ja mausteisia. Pidempään tynnyrikypsytetyt tawnyt ovat kypsäaromisia, pähkinäisiä, taatelisia ja viikunaisia. LBV:t ovat vivahteikkaampia ja mausteisempia kuin ruby portit, ja vintage portit jatkavat kypsymistä pullossa vuosien, jopa vuosikymmenten ajan.
KäyttövinkitJälkiruokaviininä tunnettu port taipuu myös juustojen seuraan ja aperitiiviksi.
Kokeile ruby-portviinien kanssa kovia, suolaisia juustoja ja täyteläisiä jälkiruokia tummista marjoista; tawny-portviinien kanssa kuivatuttuja hedelmiä, pähkinäisiä leivonnaisia ja suklaata; LBV:n kera miedompia sinihomejuustoja ja suklaajälkiruokia; vintage-portviinit sopivat meditaatioviineiksi tai stiltonin kera ja makeat valkoiset portviinit viinissä keitettyjen päärynöiden kanssa. Porttonic eli tonic-vedellä jatkettu kuiva valkoinen portviini on oiva aperitiivi.
TarjoiluTarjoile portviinit viinityypin mukaan: valkoiset portit hyvin viilennettyinä 10–12-asteisina, vintage portit hieman viileänä 16–18-asteisena ja muut viilennettyinä 14–16-asteisina.
Portviinit tehdään Portugalin pohjoisosassa Douron ja sen sivujokien laaksoissa.
Vuosikertaportviiniin muodostuu ajan kanssa sakkaa, joka on hyvä poistaa ennen nauttimista. Nosta pullo vuorokaudeksi pystyyn, jolloin sakka laskeutuu pullon pohjalle. Viinin voi myös suodattaa kahvinsuodattimen tai dekantoimissiivilän läpi. Vuosikertaportviini nautitaan muutaman päivän sisällä pullon avaamisesta.
Portviinit säilyvät avaamattomina muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin viinityypin mukaan; avatuissa pulloissa tawny portit säilyvät useamman viikon ajan, muut viinityypit vähemmän aikaa.
Tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi etiketistä tai pakkauksesta. Tuotteen valmistaja ja maahantuoja vastaavat tuotteen laadusta sekä siitä, että tuote ja sen pakkausmerkinnät ovat lainsäädännön mukaisia. Huom! Tuotekuva tai vuosikerta saattavat poiketa verkkokaupassa tai myymälässä olevasta tuotteesta.